Nu är snart årets cider klar. Vi började den 27/9 med must i två 25 liters damejeanner och till detta ca 1,5 kg socker samt en flaska Edelmans champangejäst. OE-talet var 1050. Det blir en ganska så rejäl bottensats men genom att tappa om blir man av med detta ”bös”. Första omtappningen gjorde vi den 2/11 och OE-talet var då nere på 0, dvs allt musten var helt utjäst. Då satte vi till ca 1,5 liter must som vi sparat i frysen. Idag tappade vi om igen och OE-talet är återigen nere på 0. Nu får den stå någon vecka till och sedan blir det upptappning på flaska. Smaken är redan nu väldigt fin. Kraftig smak av äpple med en ton av jäst, som förhoppningsvis kommer att klinga av med tiden.
-
Senaste inläggen
Arkiv
- januari 2022
- augusti 2021
- juli 2021
- januari 2021
- december 2020
- september 2020
- december 2019
- oktober 2019
- februari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augusti 2018
- mars 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- april 2017
- oktober 2016
- augusti 2016
- februari 2016
- maj 2015
- april 2015
- januari 2015
- november 2014
- september 2014
- augusti 2014
- juli 2014
- april 2014
- januari 2014
- oktober 2013
- september 2013
- juni 2013
- januari 2013
- november 2012
- oktober 2012
- september 2012
- augusti 2012
- juli 2012
- juni 2012
- maj 2012
- april 2012
Kategorier